Pèr eximpe, ièr.
Durant qu'ém'fanme vo à l'messe, mi, j'tchuisine. Feut bin !
Un roti ed vieu avuc des punmes ed tère in purée.
Ech roti, ej l'o tchuisiné conme un roti ed porcheu : avuc eds ongnons, del moutèrde et du vin blanc ed l'ouest del Frinche.
"Mette à tchuire din un four in cartchulant trinte minutes pèr quat-chint-chincante-troés granmes et chonc-chint-quater-vint-douse miligranmes (fin malaisié à cartchuler, surtoute quanq ech roti qu'os avez acaté pèse sèt-chint-quarante-uit granmes)."
Qu'i o d'écrit din ch'live ed tchuisine ed Nénète Mathiot.
Pour min roti, feudro quarante-nu minutes.
Bin !
Ej mets à tchuire, m'fanme rinte del messe, et os kminchons à matcher.
Brin ! Quanq ej keupe ech roti, l'est mie tchuit !
Normal ! j'o oblié eq j'avoais acaté un roti d'ainnieu, et mie un roti ed vieu.
Et i feut ed tans pour tchuire sèt-chint-quarante-uit granmes ed roti d'ainnieu.
Os avons ri, rmis ch'roti din ch'four quèks minutes, et aprè, m'fanme s'o rapapiné.
Vos étou, n'ayez mie l'freusse dech riditchule : tchuisinez conme os avez invie.
Boin accion à tertous.
Bojour tertout. Ech blog est foait pour dviser in picard ed toute, chin dire du mau ed ches gins et chin mette ed noms. Ej vux moutrer kmint eq ch'est possibe ed foaire plaisi à tertous avuc mie grind cose.
Os sonmes libe ed nos esprimer.
Sét janvié deus-mile-tchinze.
Din min poaiyis, os sonmes libes d'écrire, ed dessiner, ed pinser et d'causer ed quoé qu'os voulons, quanq os voulons. Os sonmes libe ed nos esprimer.
Ej préfère moérir dbout qué d'vive à gron.
Vint-uit septimbe deus-mile-dis-uit.
Ej minge del vianne et soutiens ches bouchers et ches abattoèrs.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire