Vu qu'os sonmes achl'apréseu et eq ch'est l'saison ed ches punmes, ej vo, innui, vos bailler el rchette del tèrte tatin neurminde.
I vos feut :
- del pâte à tèrte,
- des boinnés punmes,
- du bure,
- du chuke,
- un tiot molet ed Calvados.
Os plunmez ches punmes pi os les keupez.
Os les mettez insuite à tchuire din unne païèle, avuc ch'bure, pi os ajoutez ech Calvados qu'os foaisez adon asir.
Après, os mettez cho dsou l'pâte à tèrte, j'o bin écrit dsou, et os mettez din ch'four .
Et aprè, os attindez.
Ch'est pour cho qu'el rchette s'lonme tèrte tatin, vu eq t'attinds avant del minger.
Boinne tchuisine.
Chi os avez coèr granmint ed punmes, os pouvez in foaire du chide.
Bojour tertout. Ech blog est foait pour dviser in picard ed toute, chin dire du mau ed ches gins et chin mette ed noms. Ej vux moutrer kmint eq ch'est possibe ed foaire plaisi à tertous avuc mie grind cose.
Os sonmes libe ed nos esprimer.
Sét janvié deus-mile-tchinze.
Din min poaiyis, os sonmes libes d'écrire, ed dessiner, ed pinser et d'causer ed quoé qu'os voulons, quanq os voulons. Os sonmes libe ed nos esprimer.
Ej préfère moérir dbout qué d'vive à gron.
Vint-uit septimbe deus-mile-dis-uit.
Ej minge del vianne et soutiens ches bouchers et ches abattoèrs.
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire