Tu mets el viande din ch'boéte, pi tu péses pour mette unne étitchette avuc ech poéds...ed viande.
Ech problème, ch'est ech poéds del boéte.
Pour mie avoèr d'imbrouille avuc echl'acateu qu'est mie lo, mais qui poaiye, ech vindeu prind dis boétes chin rin ndin, les pése et cartchule ech poéds moyen d'unne boète.
Pèr eximpe, uit-chint-quat-vint-un grammes et troés-chint-trinte-troés miligrammes ; Chu es bastchule, i inregiste unne tare à nu-chint grammes. Miu qu'ech poéds moyen. Toudi comme cho.
J'o croésé un jour un douéner qu'étoait seur d'avoèr truvè unne fraude. Et étoait ureus. I disoait qu'ech l'interprinse foaisoait comme cho pour vinde miu ed viande achl'acateu.
Mais in vrai, echl'acateu poaiye ech qui o d'écrit chu l'étitchette dech'boète. Et d'après ech méthode, i o miu ed viande din l'boète eq chu l'étitchette. Mais ech douénier o eu granmint ed mau à comprinde.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire