Qui cause ed pérmintier cause ed purée ed punmes-ed-tère.
Et qui cause ed tcheue ed bu cause ed tcheue ed bu.
Don, pour cht'érchète, i feut :
- des punmes-ed-tère,
- del tcheue ed bu,
- du lait
- quèks ongnons,
- un molet ed sé et d'poéve.
Foaire tchuire granmint din del'ieu, l'tcheue (ed bu), et foaire tchuire étou din del'ieu ches punmes-ed-tère.
Prépérer ches ongons et les foaire frire din unne païèle .
Quanq l'tcheue est tchuite, inlver ches os. Chi t'os du mau à inlver l'vianne, ch'est qu'él tcheue o poin assez tchuit.
Quanq ches punmes-ed-tère ont tchuite, éls'éplutcher, éls'épeutrer, i mette du lait pi touiller pour foaire unne boinne purée.
Aprè, prinde un grin plot, mette del purée, pi del vianne et ches ongons, et coèr del purée.
Un molet ed poéve, pi mette din un four.
Aprè, servir et minger keud.
Chi jonmoais tu minges cho et eq tu doés poaiyer quarante-chonc uros, adon, t'es à Courchével. Eute pèrte, alintour ed douse uros ! A m'moaison, rin à poaiyer.
Boin accion !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire