Pour o, tu tcheuilles ches fruits aisiémint, vu qu'i ont kmincé à porrir. Chi ch'est mie aisiè, ch'est mie el momint ed tcheuillir. Au beu ed tes doéts, t’éros ech futur sintimint de t'confiture. Des foès, tu t'pitches un molet o tu t'foais des greus, mais ch'est mie importint et feut mie brère.
Quanq t'es à t'moaison, tu rtires, avuc un tiot coutieu, ech tiot beu dech gratte-tchu. Pi, tu mets ches fruits din de l'ieu pindin uit jours.
Apré ches uit jours - tu restes mie tout ch'tan lo dvant el castrole à attinde - tu canges l'ieu, pi tu fais bolir. Tu wardes ech jus et tu peuches, chin mette tous ches tiots pépins avuc.
Al fin, t’ajoutes ech minme poéds ed chuke qu'ed jus et tu foais tchuire lintemin; Quanq cho perle, t’arrêtes, tu mets in pot(s) et t'os fini.
Ech plu importint pour réussir, ch'est eq ches haïures fuche'te mie taillées. Pour mie, ch'est granmint malaisiè ; Rbée !
Troès chint vint grammes ed confiture |
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